The Mentalist-Characters


Η σειρά αποτελείτε από 5 ηθοποιούς ... Πάμε να τους γνωρίσουμε !!

Patrick Jane!


 Πατρικ Τζειν! Μιας και οι περισσοτεροι παρακολουθειτε τη σειρα απο τα επεισοδια που προβαλει το Σταρ, θα ηταν καλο να εχετε ενα γενικο background για το τι εστι ο καθε πρωταγωνιστής. Ετσι θα ακολουθησουν κι αλλα αρθρα για τα υπολοιπα μελη της ομαδας!

Ας ξεκινησουμε λοιπον με τον Πατρικ!

O Τζειν μεγαλωσε απο εναν απατεωνα, συναισθηματικά καταχρηστικό πατερα, που του εμαθε να βλεπει ολους τους ανθρωπους ως πιθανους στοχους! Γνωρισε τη γυναικα του, που ηταν επισης απατεωνισσα και μαζι αποφασισαν να φυγουν απο αυτη τη δουλεια! Απο εκεινη τη στιγμη κερδιζε τα προς το ζην, δουλευοντας ως επαγκελματιας μεντιουμ, μεχρι που ο Ρεντ Τζον σκοτωσε τη γυναικα και τη κορη του, ως αντιποινα για την τηλεοπτικη προσβολη του Τζειν. Τωρα ο Τζειν δυλευει ως συμβουλος σε υποθεσεις δολογονιας του Γραφειου Ερευνων της Καλιφορνια. Ειναι εξαιρετικος στο να λυνει υποθεσεις, αλλα επισης υπουλος, αλαζωνικος, χωρις ταμπου και περιστασιακα παλιμπαιδιζει και γινεται σατανικος! Ενοχλει την ομαδα σε σημειο να πανε επαγγελματικα ταξιδια μαζι του εναλλαξ. Η δολοφονια της οικογενειας του, αφησαν τον Τζειν κενο απο συναισθηματα και εμπαθεια για τους αλλους. Σε συνδιασμο με την ανατροφη που δεχτηκε (δλδ να γινει απατεωνας), τον οδηγησε να μετατραπει σε εναν αναισθητο ανθρωπο με προβληματα ελεγχου θυμου. Προσπαθει να κρυψει αυτα τα χαρακτηριστικα του, με τη γοητεια του και με το να ειναι χαλαρος. Παρολα αυτα ο Τζειν εχει αρχισει να δημιουργει φιλιες με τους συναδελφους του και ιδιαιτερα με την Λισμπον. Συχνα, δειχνει την σκοτεινη του πλευρα σε οτι αφορα τον Ρεντ Τζον. Οταν εχει να κανει με αυτον ο Τζειν γινεται εντονος, συγκεντρωμενος και ειναι ετοιμος να θυσιασει τα παντα και τους παντες για να τον πιασει και να τον σκοτωσει. Ωστοσο, σκοτωσε εναν ανθρωπο που ειχε πληροφοριες για τον Ρεντ Τζον, για να σωσει την Λισμπον. Στο φιναλε της 3ης σεζον αποδεικνυει την αφοσιωση του να σκοτωσει τον ρεντ Τζον, οταν πυροβολει και σκοτωνει τον Τιμοθι Καρτερ, εναν συναδελφο του Ρεντ Τζον που προσποιουνταν τον κατα συρροη δολοφονο, με σκοπο να παγιδευσει τον Τζειν και να τον κλεισιε φυλακη. Στην αρχη της 4ης σεζον ο Τζειν συνειδητοποιει οτι εχει εξαπατηθει και μετανιωμενος παραπλανει το δικαστηριο, να τον απαλλαξουν απο ολες τις κατηγοριες. Εχει ενα κλασσικο, γαλλικο αμαξι, ενα μεταλλικο γκρι Cintroen DS!

Teresa Lisbon !


Τερεζα Λισμπον. Το 2ο κατα σειρα μέλος του καστ με τον κυριότερο ρόλο στη σειρα, μετά τον Πατρικ!
Η Τερεζα Λισμπον είναι ειδική πράκτορας του CBI (Γραφείο Ερευνών της Καλιφόρνια) και αρχηγός του τμήματος Μονάδα Σοβαρών Περιστατικών, στην όποια συμμετέχει ο Τζειν. Παρόλο που ο συχνά ο Πατρική την ενοχλεί με την ασυνήθιστη συμπεριφορά του και ενεργεί πίσω από την πλάτη της, αύτη τον αντιμετωπίζει ως ένα αξιόλογο μέλος της ομάδας και σχεδόν πάντα τον υποστηρίζει. Η μητέρα της πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, έπειτα από την επήρεια αλκοόλ, αφήνοντας την υπεύθυνη για τη φροντίδα των αδελφών της και του αλκοολικού πάτερα της. Είναι το μόνο μέλος της ομάδας, που εμπιστεύεται ο Πατρικ και μαζί αποτελούν μια πολύ καλή ομάδα, παρόλο που μερικές φορές η συμπεριφορά του την βάζει σε μπελάδες. Η ομάδα της έχει αναλάβει να εξιχνιάζει την υπόθεση του Ρεντ Τζον, αν και έπειτα η σύλληψη του ανατέθηκε στον Σαμ Μπόσκο, τον μέντορα της στα πρώτα της χρόνια ως πράκτορας, μέχρι που αυτός και η ομάδα του σκοτώθηκαν από έναν συνεργάτη του Ρεντ Τζον. Είναι πιθανό ο Τζειν και η Λισμπον να έχουν ερωτική έλξη ανάμεσα του. Στο κάτω κάτω, η Λισμπον είναι από τα λίγα άτομα για τα όποια ο Τζειν νοιάζεται πραγματικά!
Ως προς τον χαρακτήρα η Λισμπον είναι εξυπνη,πνευματώδης, σαρκαστική, ασυνάρτητη, μερικές φορές ανυπόμονη και περιστασιακά παιχνιδιάρα και άτακτη, ειδικά όταν εμπλέκεται ο Τζειν. Είναι επίσης γενναία, πρόθυμη να θέσει τη ζωή της σε κίνδυνο, όπως επίσης είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες αλλά συχνά γίνεται απότομη. Αρκετές φορές παραβαίνει τους κανόνες, συνήθως για χάρη του Τζειν και παρόλο που η σχέση τους είναι κυρίως επαγγελματική, η Λισμπον και ο Τζειν συνδέονται με έναν περίεργο τρόπο. Έχει γίνει φανερό ότι είναι μια αφοσιωμένη Καθολική (στο πρώτο μέρος του επεισοδίου Φράουλες και Κρέμα " Strawberries and Cream") καθώς απαγγέλει μια προσευχή ενώ είναι ζωσμένη με εκρηκτικά.
Την Λισμπον υποδύεται η Robin Tunney.



Επομενος στη σειρα ειναι ο Κιμπαλ Τσο!

Ο Κιμπαλ ειναι ειδικος πρακτορας του CBI και μελος της ομαδας "Σοβαρων Υποθεσεων", στην οποια αρχηγος ειναι η Λισμπον. Ο Τσο εχει στεγνη αισθηση του χιουμορ και εχει καλες φιλικες σχεσεις με τον Ριγκσμπι. Ειναι αυτος που συχνα αντιλαμβανεται τα φθηνα αστεια του Πατρικ (Π.χ οταν ο Πατρικ λεει στην Βαν Πελτ οτι μπορει να μετακινησει με τηλεπαθεια, το αχυρο πανω στο τραπεζι ο Τσο λεει "Απλα το φυσηξε"). Η ομαδα του Μποσκο κρυφα τον αποκαλουσε "Ερνι" (Απο το γνωστο παιδικο Sesame Street, στο οποιο ο Ernie επαιζε τον χαζουλη που ελεγε αφελη αστεια), ενω τον Ριγκσμπι "Μπερτ" (τον φιλο του Ernie στο παιδικο). Παρολα αυτα ο Τσο ηταν μελος μιας συμμοριας με ονομα Τα αγορια του ΕΪβον Παρκ, δημιουργωντας ποινικο μητρωο, το οποιο ομως παραμενει απορρητο. Πρωτου γινει αστυνομικος και συμμετασχει στο CBI μπηκε σε φυλακη ανηλικων, μεχρι που κληθηκε να υπηρετησει τις Ειδικες Δυναμεις του Αμερικανικου Στρατου. Λογω της δυσκολης παιδικης του ηλικιας, συχνα συμπασχει με ανηλικους που εχουν διαπραξει καποιο ποινικο αδικημα, πιθανοτατα επειδη του θυμιζουν τον εαυτο του οταν ηταν παιδι.

Στοιχεια που εχουμε μαθει για τον Τσο κατα τη διαρκεια των επεισοδιων:

  • Οι γονεις του καταγονται απο την Κορεα. Σε επεισοδιο της 2ης σεζον εχουμε ακουσει τον Τσο να το επιβεβαιωνει, μιλωντας Κορεατικα, για τις αναγκες ερευνας.

  • Αποφευγει το αλκοολ.

  • Τις περισσοτερες φορες παρουσιαζεται ως ο ηρεμος και ψυχραιμος της ομαδας, ομως οταν καποιο ατομο για το οποιο νοιαζεται και κινδυνευει τοτε γινεται οξυθυμος.

  • Ειναι το ατομο που συνηθως κανει τις συλληψεις, δθαβαζοι στους κατηγορουμενους τα δικαιωματα τους και αποτελει το βασικο ατομο που αναλαμβανει τις ανακρισεις. Συχνα συνεργαζεται με τον Ριγκσμπι στην καταδιωξη καποιου μαρτυρα.

  • Συχνα στοιχηματιζει με τον Ριγκσμπι για τις ικανοτητες του Πατρικ.

  • Σε ενα επεισοδιο γινεται εμφανες οτι ειναι προοληπτικος ( οταν μια μαγισσα, υποθετικα του κανει ενα ξορκι).


Wayne Rigsby !


Και σειρά έχει ο Γουέιν Ρίγκσμπι...


Ο Γουέιν είναι Ειδικός Πράκτορας του CBI και μέλος του τμήματος "Σοβαρών Υποθέσεων", όπου η Λίσμπον είναι αρχηγός, με την ειδικότητα του ειδικού εμπρησμών. Προτού μπει στο CBI, υπηρέτησε 2 χρόνια στο Τμήμα Εμπρησμών του Σαν Ντιέγκο. Ως γνωστόν ανέπτυξε αισθήματα για την Βαν Πελτ, τα οποία όμως δεν εξέφρασε από την αρχή καθώς οι σχέσεις μεταξύ συνεργατών, ήταν ενάντια στους κανονισμούς. Παρόλα αυτά και οι δύο ενέδωσαν στα συναισθήματά τους και άρχισαν να βρίσκονται στα κρυφά. Σύντομα η σχέση τους έγινε ευρέως γνωστή και επίσης σύντομα η Μάντλιν Χάϊτάουερ τους ανάγκασε να χωρίσουν, πράγμα το οποίο ανέλαβε να κάνει η Βαν Πελτ με σκοπό να προστατέψει την καριέρα του Ρίγκσμπι. Αυτοί οι δυο παρέμειναν φίλοι και συνεργάτες παρά την αμηχανία που υπήρχε στον εργασιακό τους χώρο.
Όσων αφορά τον πατέρα του Ρίγκσμπι, αυτός ήταν πρώην μαφιόζος, μέλος μιας δημοφιλούς συμμορίας. Για να προστατέψει τον πατέρα του από το να επιστρέψει στην φυλακή, ο Ρίγκσμπι είπε ψέματα στον αστυνομικό που ήταν υπεύθυνος για τον πατέρα το, δίνοντας έτσι άλλοθι στον πατέρα του για αρκετά βίαια γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί. Αυτό αναγκάζει τον Τσο να πει, επίσης, ψέματα στο SPU, κατά τη διάρκεια μας έρευνας για έναν κατά συρροή δολοφόνο αστυνομικών.
Σχετικά με την παιδική ηλικία του Ρίγκσμπι δεν γνωρίζουμε πολλά, εκτός από το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν μηχανόβιος και πως ανήκε σε μια συμμορία μοτοσικλετιστών. Ο πατέρας του μπαινόβγαινε στη φυλακή για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων και η ανθρωποκτονία. Γίνεται προφανές από πολλά γεγονότα ότι ο Ρίγκσμπι ήταν θύμα παιδικής βίας.

Τον Γουέιν Ρίγκσμπι υποδύεται ο Owain Yeoman


Grace Van Pelt !


Το τελευταιο μελος της ομαδας της Λισμπον ειναι η Γκρεις Βαν Πελτ...



Η Βαν Πελτ αποτελει το νεοτερο μελος της ομαδας, που συχνα κανει τις ερευνες για τα υπολοιπα μελη.Εχει βαθια πιστη στη θρησκεια και στην επιστημη και συχνα ερχεται σε αντιπαραθεση με τον Πατρικ οταν κανει κατι ατιμοτικο και ανηθικο. Ανεπτυξε συναισθηματα για τον Ριγκσμπι και οι δυο τους ειχαν κρυφη σχεση, μετα απο επιμονη προσπαθεια και των δυο να μεινουν μακρια ο ενας απο τον αλλον, λογω κανονισμων της υπηρεσιας. Ωστοσο αναγκαστηκε να τον χωρισει, παρα το γεγονος οτι ειναι ακομα ερωτευμενη μαζι του. Αρραβωνιαστηκε τον πρακτορα του FBI Γκρεγκ Ολαφλιν, τον οποιο επειτα σκοτωσε καθως εμαθε οτι ηταν συνεργος του Red John.


Ειναι υποτονικη αλλα και οργανωτικη, χαρακτηριστικα τα οποια οδηγησαν τον Πατρικ να συμπαιρανει στον πρωτο κυκλο της σειρας οτι η Βαν Πελτ εχει υποστει καποια συναισθηματικο τραυμα.


Σχεση με τους συνεργατες:


Γενικα η Βαν Πελτ ειναι αγαπητη στους συνεργατες της και αρκετες φορες η Λισμπον την αφηνει να κανει τις συνεντευξεις των υποπτων, παρολο που ειναι ακομα "ψαρι"... Η σχεση της με τον Ριγκσμπι τελειωσε επειτα απο δικη της πρωτοβουλια, ωστοσο ζηλευει οταν μαθαινει οτι ο Ριγκσμπι βγαινει με μια δικηγορο και πως περιμενουν και το παιδι τους...


Κατα τη διαρκεια του 4ου κυκλου φαινεται λιγο αποστασιοποιημενη και στα ορια της, φυσιολογικο, αν αναλογιστει κανεις αυτο που εκανε (που σκοτωσε τον αρραβωνιστικο της). Χαρακτηριστικο το γεγονος οτι σε ενα επεισοδιο ενας αντρας αντιδρα περιεργα και την χαστουκιζει και αυτη του ριχνει γροθια στα νεφρα. Επισης οταν 2 αλλοι πρακτορες κινδυνευουν, τρυπωνει κρυφα και πυροβολει τον δραστη. Γι'αυτο το λογο στην αρχη της σεζον παρακολουθειται απο ψυχολογο της υπηρεσιας, αλλα επειτα εννοειται οτι πλεον δεν παρευρισκεται στις συνεδριες.

πηγή : http://mentalist-gr.blogspot.gr/ 
Share on Google Plus

About Παναγιώτης Καρπαθάκης

    Blogger Comment
    Facebook Comment